Machineonderdelen

Verpakkingsmaterialen

Gereviseerde verpakkingsmachines

Nieuwe verpakkingsmachines

Aftersales voor verpakkingsmachines

Waarom een Thermopers?

thermopers

De taak van de Thermopers is om het volume van het afvalplastic te reduceren en daardoor de kosten van transport en afhandeling te verlagen. De Thermopers maakt van het afvalplastic pakketjes van 10 : 30 : 60 cm en is dan een halffabrikaat, dat zeer geschikt is om te verwerken in de recycling-industrie. De werking van de pers is gebaseerd op het samenpersen en verhitten van het afvalplastic, waarna het plastic gesealed wordt als een pakketje.

De THERMOPERS® is een Nederlandse ontwikkeling. Deze is specifiek ontworpen om plastic afval te comprimeren.

Het volume van het plastic afval wordt met 80% gereduceerd.

Het comprimeren van plastic in deze machine gebeurt door een combinatie van persen en verhitten, waardoor de buitenzijde van het plastic als een mantel om het pakket wordt gesealed.

De pakketten hebben een afmeting van 60 x 30 x 10 cm en een gewicht van ±6 kg. De paketten zijn handzaam in opslag en transport. De volume reductie met 80% betekent een aanzienlijkebesparing op de kosten van opslag en afvoer, omdat U nog maar een vijfde deel van het normale volume afvoert.

De THERMOPERS® is een 220 volt machine en kan zodoende op vrijwel elke plaats worden geïnstalleerd en neemt dan een halve vierkante meter vloeroppervlak in beslag.

pdf Klik hier voor documentatie over de thermopers.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.